becomeAMember.title

becomeAMember.description

newsletter.newsletter

newsletter.description

newsletter.subscribe

Week van het Zorgpact: doe jij ook mee?

12/06/2020

Op onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/ABVVSocialprofit) kan je zien dat ons Zorgpact vertrekt van 3 pijlers: meer handen op de werkvloer, betere loon- en arbeidsvoorwaarden en betere vorming en opleiding. Met die uitgangspunten, en jullie waardevolle input, hebben we een eisenbundel opgesteld voor de herwaardering van onze sector. 

Eindelijk is het zover en lanceren wij ons Zorgpact! Om dit te ‘vieren’ en de aandacht van onze regering te eisen, voeren we van 15 tot 21 juni actie in heel Vlaanderen. Maar we kunnen dit niet op ons eentje en vragen daarom jullie hulp! Je kunt op verschillende manieren je steentje bijdragen, thuis vanuit je zetel of vanop het terrein, want we voeren zowel online als offline actie. 

HOE KAN IK HELPEN?

  • Eerst en vooral kan je deelnemen aan de acties die onze secretarissen in de regio’s op poten zullen zetten in de verschillende grote voor-zieningen. Normaal gezien ben je op dit moment al op de hoogte of jouw voorziening aan de beurt komt, maar via je secretaris kan je ook navraag doen naar acties in je buurt.
  • Je kan ook zelf de touwtjes in handen nemen en een actie op poten zetten in jouw voorziening. Contacteer in dit geval zeker je bevoegde secretaris voor eventuele logistieke hulp en advies. Je secretaris kan ook helpen met persaandacht voor je lokale initiatieven.
  • Soms is er geen tijd om een grote actie uit te werken. Is dit het geval, maar wil je toch deelnemen? In de bijlage van dit bericht vind je onze Zorgpactposters, deze kan je gebruiken om ons Zorgpact meer zichtbaarheid te geven: kleef ze op de rug van je collega’s, of die van jezelf, en neem er een foto van. Deze foto kan je posten op je eigen sociale media met de hashtag #ZorgpactNU.

OOK ONLINE

Ook vanuit je zetel kan je ons helpen bij het verspreiden van onze boodschap! 

  • Like en deel de berichten op onze Facebookpagina. Gedurende de actieweek zullen wij thematisch onze eisenbundel uit de doeken doen.
  • BELANGRIJK: post je eigen actiefoto’s en -filmpjes steeds met de hashtag #ZorgpactNU op je sociale mediakanalen zodat wij ze makkelijk kunnen terugvinden.
  • Je kunt beelden ook rechtstreeks naar ons sturen: stuur ze als bijlage in een mailtje naar sbakistanli@bbtk-abvv.be. Vermeld zeker in welke voorziening je werkt, zodat we beelden van dezelfde voorziening kunnen groeperen waar mogelijk.
     

WE REKENEN OP JULLIE HULP OM ER EEN SCHITTERENDE ACTIEWEEK VAN TE MAKEN, KAMERADEN
SAMEN STERK!


contact.headquarter

Rue Joseph Stevens | Joseph Stevensstraat 7/5
1000 Bruxelles | Brussel

contact.contactNumber

+32 2 545 69 00

newsletter.newsletter

newsletter.description

newsletter.subscribe